keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

10 faktaa minusta






Elämä vei mennessään ja blogi oli tauolla hetken mutta nyt aktivoidutaan. Ajattelin kertoa teille (onko siellä ruudun toisella puolella ketään?) faktoja itsestäni.


1. Kuuntelen musiikkia aina ennen nukahtamista. Usein herään siihen, että musiikki on pysähtänyt ja kuulokkeet ovat korvillani.

2. Pienenä lapsena ennen kuin nukahdin; hinkkasin isän flanellipaidan kauluksen kulmaa etusormen ja keskisormen välissä. Teen sitä vieläkin vaikka ikää on 29 vuotta.



3. Omaan lehmänhermot. En hätkähdä pienistä vastoinkäymisistä ja selviydyn kunnialla töissä kiire tilanteista. Lieneekö kärsivällisyyttä tuonut tuo koiran kanssa eläminen; mene ja tiedä? Suutun todella harvoin. Silloin kun tämä tapahtuu niin voin kertoa, että helvetti lankeaa kaikkien niskaan. Note to you all; don´t piss me off.

4. Vanhempani tilasivat minulle teininä Suosikki-lehteä (kuka muistaa?). Kukaan ei saanut lukea sitä ennen kuin minä olin sen itse lukenut. Siis voin kertoa, että juoksin koulusta kieli pitkällä kotiin, että ehdin ennen muita kotiin. Ajatus siitä, joku olisi lukenut tai vilkaissut lehteä ennen minua; ahdisti.


5. Kahviaddikdti ilmoittautuu! Varsinkin lämpimän kaura/soija/mantelimaitovaahdon kera lipitän (okei; kauhon suuhun mielipuolisesti) kahvia pelottavan paljon.




6. Leffafriikki. Katson leffoja joka päivä. Aikaisemmin ostin ja vuokrasin niitä. Se tyhjensi tiliäni, joten luojan kiitos Netflix keksittiin! Lempileffat menee ulkomuistista ja silti niitä vain katsoo uudestaan ja uudestaan.

7. Mulle jää vieraat kielet helposti mieleen pelkästään kuuntelulla. Olen tällä tavalla oppinut pari hassua sanaa venäjää ja eestiä.

8. Vieraskieliset ystäväni ymmärtävät mitä puhun suomen kielellä, koska elehdin käsilläni ja naamallani voimakkaasti ja teen kaiken lisäksi vielä taustaääniä.


9.  Joskus kauan aikaa sitten olisin pystynyt syömään 1 levyn fazeria, 1 pussin karkkia ja paketillisen jäätelöä kertaheitolla. Nyt enää ei uppoa. Oksettaa koko ajatus. Kumma juttu kun ihon ja vatsan kanssa on ollut ongelmia.


10. Minulla on todettu hahmoitushäiriö. Oikea ja vasen menee sekaisin, kello, päässälaskut, välimatkat, kartta yms ovat mulle aina välillä täyttä hepreaa.

Nyt on faktat lyöty pöytään. Mitäs siellä tykättiin? 
Kuvat: Instagram screenshots

Palaillaan, Petra















































































tiistai 8. maaliskuuta 2016

Flunssa, silmä-ja korvatulehdus



Pakko kertoa tästä taudista, joka alkoi kurkkukivulla ja väsymyksellä mutta paisui mitä ihmelllisimpiin tauteihin. Viime maanantaina (selvennyksenä päivämäärä 29.2) olin jo väsynyt ja tunsin kurkussani ystävien kerhon kokoontuvan mutta en välittänyt. Tiistaina kurkkukipu räjähti ja kuume nousi 38 asteeseen. Marssin..tai pikemminkin raahustin lääkärille. 

Ruokaa <3


Mulle tehtiin kaikki mahdolliset kurkkukipuun liittyvät testit ja kirjoitettiin sairaslomaa muutama päivä. "Ota buranaa ja kuumaa ja lepää." Mä en huomannut naisen nimikyltissä kyltissä tekstiä harjoittelija, minkä takia olisi pitänyt olla itse tarkempi.


Seuraavana päivänä (tiistai 1.3) syömisestä ja juomisesta ei tullut mitään. Kurkkuuni oli muuttanut Texasin isoin kaktus ja muutama teräsvillamytty. Onneksi Netflix piti uskollisesti seuraa. Samana iltana vasempaan korvaani alkoi särkemään (noi on ahvenia, saatana!!) ja tykyttämään. Raahustin lääkärille.



Naapuri <3


Miten mä onnistuin nappaaman ajan sille yhdelle nuorelle ja luvattoman komealle mieslääkärille??? Tämä sama adonis on hoitanut mua aikaisemmkin ja oli edelleen säilynyt yhtä komeana.
Komeus kysyi paljon kysymyksiä ja tutki huolellisesti. 
Jostain syystä olin niin kipeä ja tuskainen, että oli pakko päästää muutama kyynel silmästä. Samalla kun mä pyyhin silmäkulmiani ja kun komeus tutki mun korvaa niin se sipaisi hiukset mun korvan taakse, ja tokaisi:"Kyllä sä paranet."  


Otin lääkkeen heti kun kun sain ne käsiimi. Silmät tulehtuivat heti bussissa matkalla kotiin mutta annoin olla. Ajattelin, että se on vain väsymystä. Kirvelyä jatkui koko yön ja seuraavan päivän. Syöminen ja juominen onnistui kuitenkin pienen huimauksen kanssa, ihanaa!  Soittelin kuitenkin lääkärille, että onko tää silmien oireilu ja huimaus vakavaa, pitäskö tulla lääkäriin tsekkaa tää. Lääkäri puhelimessa:"No mitä sä nyt sit haluat tehdä...emmä usko et se siitä lääkkeestä johtuu."
MURRR. 

Illalla soitti töihin ja sit ajanvaraus taas lääkärille. Fiksu tyyppi; laittoi heti tippoja silmiin ja ehdotti, että jos söisin yhden liuskan loppuun järkevän kuurin takia. Apteekista hain silmätipat ja kaupasta lisää ruokaa. 


Tänään 8.3 tuntuu olo melkein normaalilta, ellei oteta huomioon liisterinuhaa ja korvia, jotka menevät lukkoon aika ajoin. Kurkku vieläkin irvistelee mutta sille ei voi mitään koska on virustauti.
Mites tää nyt meni niinkuin omasta mielestä? Sairaus sairauden perään. Kaiken huipuksi Sokos mainostaa tällä hetkellä tapahtumaansa Kutsu kauneuteen. Mun kohdalla se olisi Kutsu sairauteen tai Kutsu Rumuuteen. Ja tämä siis huumoria; Sokos on mun yksi lemppareista.


Näistä kuvista on jo ikuisuus, mutta ymppäsin ne tähän flunssatarinan sekaan niin ei mene ihan räkäiseksi tää homma.







College t-paita   Gina Tricot
Kauluspaita   Seven Seas 
ostin tän Sokoksen miesten osastolta
Leggins   Marks&Spencer 
Helmet  lahja ex-poikaystävältä
Kengät Adidas




Kuvat: Karoliina Maarala 

Palaillaan, 
Petra

lauantai 20. helmikuuta 2016

Adidas Stan Smith




Perjantaiaamulla koirani herätti mut vinkumalla 6.30. Pikku murun korvat olivat turvonneet kaksinkertaisiksi ja hehkuivat punaisena. Kaikenlisäksi korvista valui ulos ruskeaa mönjää, yäk!
Juostiin eläinlääkärille, joka onneksi sijaisee kotini lähellä. Eläinlääkäri putsasi korvat ja antoi lääkettä. Tunti ja 90€ köyhempänä. 


Kotona nautin aamaista rauhassa stressaavan aamun jälkeen. Wanni temmelsi lelun kanssa. Pyykkäsin petivaatteet, imuroin patjan ja heitin petivaatteet tuulettumaan sateiseen ulkoilmaan.
Tein 45 minsan tehotreenin Nike Training Club-appilla. 


Sovin ystäväni Ernien kanssa tärskyt Teatterille. Emme olleet Ernien kanssa nähneet vuosiin, joten oli ihanaa istahtaa salaattien ja viinilasien eteen vaihtamaan kuulumisia. Kävimme vielä jälkkärillä Scandic Marskilla, ah nam!














Loskapaskakelistä huolimatta korkkasin nämä vielä vitivalkoiset tennarini. 
Ihana äitini osti ne minulle joululahjaksi. Voi mitkä namut jalassa. 


Musta trikoomekko H&M
Legginsit Marks&Spencer
Kengät Adidas
Kaulakoru Kalevala (lainasin siskolta)















Teatterin salaatit ovat mun mielestä parhaita! 
Tässä mulla on cecarpohjalla mangokanaa, mozzarellaa ja hedelmäpähkinä-sekoitusta.





Scandic Marskissa maistekin hurmoksessa Classic Chocolate Triflen. Taivaallista!!
Ihanaa viikonloppua kaikille <3


Palaillaan, 
Petra


maanantai 8. helmikuuta 2016

Mango-bluberrysmoothie


Löysin mun keittiön kaapista tämmöisen kummallisen laitteen ja hetken tutkailtuani tuumasin että kyllä tällä pystyy smoothien töräyttämään. Sain tämän joskus kauan aikaa sitten munn tädiltä vihanneksien pilkkomiseen yms. mutta silloin ei vihannekset kiinnostaneet. Karkit kiinnosti enemmän, joten tämä kaveri jäi vähemmälle käytölle. Töpseli pistorasiaan, osat paikalleen (muista laittaa terä oikein päin!), kamsi kiinni ja "moottori" paikalleen; törkeen näppärää! 


Muoviastia, johon ainekset laitetaan on samalla myös  säilytysrasia. Jos siis smoothieta jää yli, voi sen laittaa tuossa samassa astiassa jääkaappiin. 


Kun valkoinen "moottori" on täsmälleen oikealla kohdalla; paina sitä alas ja käännä sitä siihen suuntaan mihin se kääntyy. Jatka tätä niin kauan kun tarvitsee.  



Ainekset:


jäisiä mangokuutioita
jäisiä mustikoita
vaniljajugurttia
sitruunarahkaa
avokado-oliiviöljyä
mustikkakeittoa






Palaillaan, Petra

torstai 28. tammikuuta 2016

Kauniita maisemia

Munkkivuori

Suomessa on tälllähetkellä mitä täydellisin sää jos haluaa valittaa. Liukasta, märkää, sateista, kylmää, tuulista ja aurinko ei paista. Omasta mielestä tämä on taas se asennekysymys; tarpeeksi kivoja juttuja ajatuksiin niin mua itsenäni kurja sää ei lannista. Mun koira kylläkin mököttää ja syyttää mua kurjista ilmoista.

Selailin muutama päivä sitten kuvia tietokeneelta ja puhelimelta (iPhone6 <3) ja huomasin, että tälläisiä kauniita kuvia mun lenkkimaastoista on niin paljon, että parhaimmat julkaisen tänne blogiin.
Osa kuvista on Munkkivuoresta, osa Malminkartanosta, osa Munkkiniemestä, ja yksi kuva on Ilvesjärveltä, jossa sijaitsee tätini mökki. Kuvat on otettu pelkästään puhelimella eikä millään järjestelmäkameralla. Ihmeen hyvä laatuisia!

Nauttikaa kuvista, mä nautin mun kahvista <3



Munkkivuori




Munkkivuori




Munkkivuori




Munkkivuori




Munkkivuori




Munkkivuori





Munkkivuori




Munkkivuori




Munkkivuori




Munkkivuori




Munkkivuori




Malminkartartano





Munkkivuori




Munkkivuori




Munkkivuori




Munkkinemi





Munkkiniemi





Munkkivuori





Munkkivuori
Tämä on mun lempikuva <3



Munkkiniemi




Ilvesjärvi




Munkkiniemi




Munkkiniemi





Munkkivuori





Munkkivuori





Munkkiniemi





Munkkiniemi





Munkkiniemi





Munkkiniemi





Munkkiniemi





Munkkiniemi

Palaillaan,
Petra